0164-630763 info@tpatronaat.nl

Werkwijze van 't Patronaat

Werkwijze ’t Patronaat

Eerste afspraak

Anamnese; kort vraaggesprek waarin we u naast de persoonlijke gegevens ook naar uw medische geschiedenis vragen. Daarnaast, willen we graag alles horen over de klachten waarmee u bij ons komt.

Schoeninspectie; we kijken naar o.a. naar het slijtpatroon van uw schoenen.

Voetonderzoek; in een kort onderzoek wordt gekeken naar de mogelijkheden van uw voet door verschillende functieonderzoeken en voetinspectie.

Loopanalyse; we leggen op beeld uw looppatroon vast en laten u enkele oefeningen doen. Deze opname bekijken en bespreken we hierna samen met u.

Metingen; o.a. hielbeen, voorvoet, bekkenstand en lichaamsbelasting.

Voetscan; er wordt een scan gemaakt van uw voeten. De drukverdeling wordt hierop uitstekend vastgelegd.

Adviesgesprek; aan het einde van het consult bespreken we graag de resultaten van de verschillende onderzoeken en krijgt u een passend advies van ons. Naast het aanmeten van steunzolen kan dit ook bestaan uit een passend schoenadvies of een doorverwijzing naar bijvoorbeeld de fysiotherapeut of de pedicure. Een combinatie van bovenstaande opties is ook mogelijk.

Tweede afspraak

Indien we samen besloten hebben dat we zolen voor u gaan maken, plannen we een afspraak.

Vaak liggen uw zolen de volgende week al voor u klaar. De zolen worden passend gemaakt in uw schoenen en u krijgt enkele onderhoudstips.

Hiernaast vertellen we u welke reacties u van uw lichaam kunt verwachten tijdens het opbouwen van het dragen van de steunzolen. We plannen aan het eind van deze afspraak een eerste controle moment.

Derde afspraak

Het eerste evaluatiemoment vindt ongeveer 8 weken later plaats.

Tijdens deze controle bespreken we de voortgang en vragen we u uiteraard naar de vordering van de klachten. Indien nodig, kan er direct een aanpassing gedaan worden aan de steunzolen.

Optioneel

Aanvullende totaalanalyse

Dit onderzoek is vooral van toepassing bij mensen met een beenlengteverschil en/of bekkenscheefstand, rug-, nek- en hoofdklachten

Wanneer na de eerste fase (eerste onderzoek, verschaffen van steunzolen en controles) blijkt dat er een grotere correctie nodig is adviseren we een aanvullend uitgebreid onderzoek. Bij aanpassingen en veranderingen van de lichaamshouding is het namelijk erg belangrijk te weten waar de mogelijkheden maar ook de beperkingen van uw lichaam liggen.

Tijdens dit onderzoek wordt er een zeer uitgebreide loop – en rug analyse uitgevoerd en vinden uitgebreide metingen van de voet, knie en heup plaats. Uw bekkenstand, spierlengtes en dynamische voetdrukmetingen worden hierin opgenomen. Tezamen met een totaalbeoordeling van de hele wervelkolom.

Indien een houdingsafwijking eerder is geconstateerd, meet deze totaalanalyse welke aanpassing nodig is om tot de ideale correctie van de totale rug te komen. Klachten hieruit voortkomend kunnen zo gereduceerd of opgeheven worden.

Contact met 't Patronaat

Wilt u hulp bij uw voetproblemen? Plan een afspraak in.

Anne Beijaerts,
't Patronaat

Waarom klanten kiezen voor 't Patronaat

Vertrouwd & ervaren

Vanuit jarenlange ervaring zorgt Anne voor gespecialiseerde podologische zorg. Haar doel is altijd om uitmuntende resultaten en hoge klanttevredenheid te bereiken.

Geen lange wachttijden

Dankzij onze efficiënte organisatie bij ’t Patronaat hoeft u niet lang te wachten. Doorgaans kunt u bij ons op korte termijn terecht, inclusief beschikbaarheid tijdens de avonduren.

Vaste tarieven

Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel. Een eerste consult inclusief een eerste controle na 8 weken kost 75 euro. Onze steunzolen zijn geprijsd tussen 160 en 185 euro, en een vervolgafspraak is 35 euro.