12-06-2019 N. Alblas


Al meer dan vier a vijf jaar heb ik erg veel last van mijn rechterheup. Fysiotherapie, massage, injecties…via een grotere keten werden er ook zooltjes aangemeten, kortom: geen middel bleef onbeproefd. Dit alles zorgde steeds tijdelijk voor enige verlichting maar zitten, liggen, lopen….het bleef een erg pijnlijke toestand. De auto aangepast met cruise control want ook het pedaal indrukken deed gewoon pijn. En natuurlijk kwamen er ook andere klachten bij, zoals een heel verkrampte rechter voorvoet waar ik nauwelijks op kon staan. Al met al….niet best voor een zonnig humeur…..

In maart van dit jaar in overleg met mijn overigens zeer goede en betrokken fysiotherapeute besloten om naar een andere podoloog te gaan.

En dat werd dus ‘ t Patronaat in Lepelstraat. Ik kon al snel terecht en kreeg een heel vriendelijke en zeer uitgebreide intake en meting. ( ter vergelijking…waar ik voorheen was duurde de intake plm.10 minuten…) Na een weekje kon ik de zooltjes komen proberen, opnieuw werd er goed gecontroleerd en jawel…ik kon het gaan uitproberen. Iets wat ik ook wel een beetje spannend vond want stel je voor dat ik nu ook nog pijn aan een knie erbij ging krijgen of zoiets….iedereen met chronische pijnklachten snapt wat ik bedoel! De nieuwe zooltjes wenden snel!

We zijn nu drie maanden verder en ik ben heel blij en dankbaar want mijn pijnklachten zijn praktisch weg……ik heb momenteel geen fysio, kan weer prima lopen en op mijn zijkant slapen …ja, de opluchting is groot!

Ik zal ook iedereen aanraden om naar ‘t Patronaat te gaan, vanwege de deskundigheid en betrokkenheid en de werkelijk persoonlijke benadering, het is super.


En heb ik ergens spijt van? Ja……dat ik niet veel eerder zo slim was….Ik ga in elk geval bij mijn fysiotherapeute vertellen hoe het nu gaat en in de praktijk wat kaartjes en folders wegleggen! Dit gun ik gewoon iedereen!

23-04-2019 G. Hanselman


Je wordt hier heel goed en deskundig geholpen. Ze nemen de tijd voor je en werken snel. Op dinsdag is de intake geweest en diezelfde vrijdag had ik mijn steunzolen al. Mijn rugpijn wordt al minder.